Selecteer een pagina

Klanten service- & helpdesk

Fraude & Misbruik

Tegenwoordig is het internet niet meer weg te denken uit ons leven. Op allerlei manieren maken we dagelijks gebruik van het internet. We luisteren muziek via Spotify, controleren hoe laat de bus gaat, wat hebben onze vrienden vandaag gedaan, we bekijken een film via Netflix, is het salaris al gestort, nog even de file app bekijken voor dat je naar je werk gaat en zo kan ik nog wel even door gaan. Veel van deze handelingen zijn voor ons vanzelfsprekend geworden. Helaas groeit daardoor ook het gevaar dat je slachtoffer kan worden van internetfraude.

Wat verstaat de politie onder internetoplichting?
Internetoplichting is heel breed, maar gaat in elk geval over al die gevallen waarin gebruikers van een online handelsplaats advertenties plaatsen of een product te koop aanbieden, vervolgens geld ontvangen van een koper, maar daarna de producten niet leveren, nepproducten of kapotte producten leveren. Onder online handelsplaatsen verstaan we bijvoorbeeld Marktplaats, eBay en Speurders, maar advertenties kunnen ook op social media zoals Facebook of Instagram geplaatst worden. Internet oplichting richt zich ook op die gevallen waarin sprake is van een frauduleuze webwinkel, de zogenaamde nepshop.

Fraudehelpdesk Eerste loket bij oplichting

 • Ga niet in op nepadvertenties met bekende Nederlanders
  by Jos Kerssen on 20 maart 2023 at 07:47

  Met regelmaat duiken valse advertenties op met beelden van bekende Nederlanders die zogenaamd beleggingen in bijvoorbeeld cryptomunten aanprijzen. Momenteel horen Het bericht Ga niet in op nepadvertenties met bekende Nederlanders verscheen eerst op Fraudehelpdesk.

 • Toename acquisitiefraude en domeinnaamfraude
  by Tanya Wijngaarde on 9 maart 2023 at 10:52

  Bent u ondernemer en ontvangt u een aanbieding, offerte of factuur? Wees dan alert. Want wij krijgen weer veel meldingen Het bericht Toename acquisitiefraude en domeinnaamfraude verscheen eerst op Fraudehelpdesk.

 • Valse sms met verzoek om whatsapp te sturen
  by Eunice Bom on 7 maart 2023 at 14:26

  Wij ontvangen veel meldingen over een valse sms. Melders ontvangen een sms met daarin het verzoek een whatsapp te sturen Het bericht Valse sms met verzoek om whatsapp te sturen verscheen eerst op Fraudehelpdesk.

 • Valse e-mail MijnOverheid aangifte inkomstenbelasting
  by Eunice Bom on 3 maart 2023 at 10:17

  Wij ontvangen meldingen over een valse e-mail van MijnOverheid. De mail gaat over de storing op 1 maart 2023 bij Het bericht Valse e-mail MijnOverheid aangifte inkomstenbelasting verscheen eerst op Fraudehelpdesk.

 • Naam Fraudehelpdesk misbruikt
  by Stephanie van Engeland on 28 februari 2023 at 16:04

  Wij ontvangen meldingen van mensen die telefonisch benaderd worden uit naam van de Fraudehelpdesk. De beller geeft expliciet aan te Het bericht Naam Fraudehelpdesk misbruikt verscheen eerst op Fraudehelpdesk.